TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 10-11-2022 16:21

AirDrop özelliğine kısıtlama

AirDrop özelliğine kısıtlama

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz hafta  iPhone kullanıcıları tarafından merakla beklenen iOS 16.1 sürümünü yayınladı. Güncellemenin iOS 16.1.1 versiyonu, Çin’de farklı bir özellikle geldi. Apple’ın yeni planı belli oldu.

Apple, AirDrop için yeni bir karar almışa benziyor. Şirket, kablosuz dosya paylaşım özelliği AirDrop’a süre sınırı getirdi. Böylece iPhone kullanıcıları AirDrop’u herkese açık tutmak için 10 dakikada bir tekrar açmak zorunda kalacak. Özellik, iOS 16.1.1 ile birlikte şu anda sadece Çin’de mevcut. Ancak şirket, bu planı küresel hale getirmek istiyor.

Apple tarafından sunulan iOS 16.2 Beta güncellemesi, test kullanıcılarına başlıca Freeform uygulamasını sunarken iPadOS 16.2 Beta güncellemesi de Stage Manager özelliğini sunuyor. Freeform uygulaması; kullanıcıların not tutmasına, eskiz çizmesine ve daha birçok işleve olanak sağlıyor. Yani uygulama, bir anlamda geleceği cihazlarda beyaz tahta görevi görecek. Akıllı telefonlar ve tabletlerde yer alacak uygulamanın özellikler iPad kullanıcıları tarafından oldukça tercih edileceği bekleniyor.

Apple, tabletlerine önemli özellikler kazandırmayı hedefliyor. iPadOS 16.2 Beta sürümünde yer alan Stage Manager özelliği ise çoklu görev yönetme ve düzenlemede işe yarayacak. MacBook’larda hali hazırda kullanılan fonksiyon, kullanıcıların sıralanmış pencereleri gruplara ayırmasını ve ayrılan grupların kendi aralarında pencere değişimi yapmasını sağlıyor.

çağlarçağlar