KRİPTO PARA
Giriş Tarihi : 11-05-2023 10:06

Binance Türkiye İlk Kez Girişimciler ile Buluştu

Binance Türkiye, Ankara Teknopark’ta düzenlenen etkinlikte ilk kez girişimciler ile bir araya geldi.

Binance Türkiye İlk Kez Girişimciler ile Buluştu

Etkinlikte kripto ekosisteminden Web3’e kadar pek çok konuya değinildi. Binance’in girişim destek programı Binance Labs hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Binance Labs Yatırım Müdürü Alex Odagiu, buluşmaya online olarak katılarak Binance Labs’in projeleri hakkında bilgi verdi. Odagiu, “Kurulan işletmelere ve projelere finansal destek sağlamakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda erken aşama projelerin kuluçkalanmasına odaklanıyoruz. Projelerin oluşumdan teknik uygulamaya, kaynak yaratmaktan daha fazlasına kadar kapsamlı destek sağlıyoruz” dedi.
 
Binance Türkiye, Ankara Teknopark’ta gerçekleşen etkinlikte girişimciler ile bir araya gelerek teknoloji, kripto, Web3 ve girişim gibi pek çok konu hakkında bilgilendirme yaptı. Etkinlikte Binance’in girişim destek programı Binance Labs hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Binance Labs’in son 3 yılda 5 kıtada, 25 ülkede 200’den fazla projeye destek sağladığı ifade edildi. 
 
Etkinliğe online olarak katılan Binance Labs Yatırım Müdürü Alex Odagiu, Binance Labs ve Türkiye’deki projeler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Odagiu, “Türkiye, kripto ve blockchain alanında en aktif ülkelerden biri. Önemli bir kripto benimseyen kitlesinin yanı sıra, artan sayıda üniversite kulübü, Web3 girişimi ve blockchain geliştiricilerine sahip. Türkiye, oyun geliştirme gibi Web2 endüstrileri için de bir güç merkezi olarak kendini zaten kanıtlamış durumda. Web3'te de benzer bir kararlılığı göreceğimize inanıyoruz” dedi.
 
“Projelere finansal destekten daha fazlasını sunuyoruz”

 Binance Labs'in Türkiye'deki projeleri hakkında geleceğe yönelik planlarını aktaran Odagiu, Binance Labs’in projelere verdiği desteklerden bahsederek; “Binance Labs, Web3'ün Türkiye de dahil olmak üzere hem girişimler hem de yatırımcılar için yeni fırsatlar yaratma potansiyelini görüyor. Kurulan işletmelere/projelere finansal destek sağlamakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda erken aşama projelerin kuluçkalanmasına odaklanıyoruz ve küresel kuruculara ve projelere oluşumdan teknik uygulamaya, kaynak yaratmaya ve daha fazlasına kadar kapsamlı destek sağlamayı planlıyoruz; böylece piyasadaki gerilemeden daha güçlü bir şekilde çıkabilir ve büyüyebilirler” şeklinde konuştu.
 
Binance Labs, Web3 alanındaki yatırımlara odaklanıyor
 
Binance Labs’in ekosistem için önemine vurgu yapan Odagiu, yatırımlarında 3 aşamalı bir yaklaşım benimsediklerini vurgulayarak; “Binance Labs, Binance'in erken aşama, büyüme aşaması ve olgun aşama yatırımlarını kapsayan Web3 alanına odaklanan risk sermayesi kolu ve inkübatörüdür. Aynı zamanda yüksek potansiyelli erken aşama projeler için de bir inkübatördür. Biz uzun vadeli yatırım yapıyoruz ve yatırımlarımızda kitlesel benimsemeyi artırmak adına 3 aşamalı yaklaşım benimsiyoruz. Bunlar; 1) Temel katman olarak altyapı, L0, L1, ZK teknikleri, 2) Akıllı sözleşme cüzdanları, veri ve güvenlik araçları gibi kullanıcı katılımını sağlayan araçlar 3) Web3 oyunları, dApps, DeFi gibi son kullanıcı için kullanım örnekleri olarak hizmet veren uygulama katmanlarına odaklanmaktır” dedi.
 
Binance Hakkında
Binance, hacim açısından dünyanın en büyük dijital varlık borsasını da içeren finansal ürün yelpazesi ile dünyanın lider blockchain ekosistemi ve kripto para altyapısı sağlayıcısıdır. Binance platformu kendini paranın özgürlüğünü artırmaya adamıştır ve alım-satım ve finans, eğitim, veri ve araştırma, sosyal fayda, yatırım ve kuluçka, merkeziyetsizlik ve altyapı çözümleri ve daha fazlasını da içeren eşsiz bir kripto ürün ve teklifleri yelpazesine sahiptir. Daha fazla bilgi için https://www.binance.com adresini ziyaret edin.

AdminAdmin