Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitcoin, 27.400$ desteği üzerinde alıcı buluyor

Bitcoin, 27.400$ desteği üzerinde alıcı buluyor

admin admin -

 

Lider kripto para birimi Bitcoin dalgalı günler geçiriyor. Çarşamba günü dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock’ın eski yöneticisi Steven Schoenfield’in spot Bitcoin ETF’inin 3 ila 6 ay içinde onaylanacağını ve bu onayın Bitcoin’e 3 yılda 150 ila 200 milyar dolarlık yatırımın önünü açacağını söylemesi üzerine tekrar hareketlenme yaşayan Bitcoin bir kez daha 28.000$ seviyesinin üzerine bir hareket gerçekleştirdi. Ancak hem bu seviyenin 200 günlük hareketli ortalama olarak direnç görevi görmesi, hem de küresel piyasalarda tahvil faizlerinde yaşanan rekor yükselişlerin getirdiği baskı dolayısıyla 28.000$ üzerinde kalıcılık sağlanamadı. Bu gelişmeyle yeni güne 27.550$ seviyelerinde başlayan Bitcoin, hafta sonu sığ piyasada geçtiğimiz haftaya benzer bir hafta geçirerek hareketlilik yaşayabilir. 

Schoenfield’in bu açıklaması önemli çünkü ETF konusunda yatırımcıların kafasında soru işareti olabiliyor. Böyle bir potansiyel para girişi şu anda Bitcoin’in para girişinin %50 civarı yükselmesi anlamına geliyor. Hatta çeşitli spekülasyonlar ile bu rakam daha da yukarı gidebilir. Keza ETF meselesinin özü de aslında Bitcoin’i tabana yayma çabasıdır. Düzenli alımlar ile uzun vadede hem Bitcoin’in volatilitesi düşer hem de piyasa değeri istikrarlı olarak yükselir. Dolayısıyla ETF başvurularının önemini bu açıdan yorumlamak daha doğru olacaktır.

Dün son iki ayın zirvesinden dönen Bitcoin dominasyonu ise altcoinlere bir miktar nefes aldırdı. Ethereum 1.630$ civarında bu hafta Bitcoin’e kıyasla nispeten baskı altındayken Ripple, yargıcın SEC’in kararını temyize götürme talebini reddetmesi sonrası olumlu ayrışan majör altcoinlerden oldu. Ripple davası hakkında en önemli görüşmeler ise 4 Aralık 2023 ve 23 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Öte yandan bugün her ayın ilk cuması olduğu gibi tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. ABD’de saat 15.30’da açıklanacak olan istihdam verileri, Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz patikası için kritik bir önem taşırken çarşamba günü açıklanan verilerde iş gücü piyasasında yavaşlama görüldü. Beklenti ise istihdamın eylül ayında 170 bine gerilemesi.

Serum (SRM)

Serum, ağustos ayından beri sürdürdüğü yatay bant hareketine dün gelen yükselişle son verdi. Yükselişle birlikte daha önce de test ettiği seviye olan 0.05200$ seviyesinden ret alan Srm, yeni günde de pozitif seyrini sürdürüyor. Pozitif havanın devam etmesi halinde 0.04753$ ve 0.05200$ seviyeleri direnç olarak çalışabilir. Olası aşağı yönlü bir harekette ise 0.04400$ ve 0.04150$ destek konumunda olmaya devam ediyor.

Storj (STORJ)

Storj günün en çok yükselen ikinci kripto parası olarak öne çıkarken, yaklaşık bir aydır sürdürdüğü yükselen trendine devam ediyor. Anlık olarak 0.4520$ seviyelerinden alıcı bulan Stoj için 0.4497$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından yukarı yönlü bir harekette 0.5202$ ve 0.6101$ seviyeleri direnç olarak çalışması beklenebilir. Olası aşağı yönlü bir harekette ise 0.4497$ ilk önemli destek iken bu seviyeye tutunamaması halinde kanalın alt bandına denk gelen 0.4002$ bir sonraki destek seviyesi olarak karşılanabilir. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir