KRİPTO PARA
Giriş Tarihi : 28-04-2023 12:18

Bitcoin 30 bin dolar denemelerine devam ediyor

Bitcoin 30 bin dolar denemelerine devam ediyor

Bitcoin 30 bin dolar denemelerine devam ediyor

 

“Haftanın son iş gününe kripto paralar yükselişle başladı. 30 bin dolar denemeleri yapan Bitcoin, sabah saatlerinde 29.500$, Ethereum ise 1915$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Piyasanın toplam değer ise 1,175 trilyon dolar civarında.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak kripto para piyasasını değerlendirdi.

 

Çarşamba günü çeşitli kaynaklara yayılan Mt.Gox haberleri sonrası bir dalgalanma yaşayan ve haberin yalanlanmasının ardından tekrar olağan fiyatlamasına geri dönen Bitcoin, yükseliş ivmesini sürdürüyor. Dün ABD’de Meta öncülüğünde bazı teknoloji şirketlerinin açıkladığı bilançolar sonrası küresel ortamın destekleyici olması sebebiyle %5’e varan yükseliş yaşayan Bitcoin, 30.000$ seviyelerine kadar yükseldi. Son günlerde sık sık 30.000$ denemesi yapan Bitcoin, gece saatlerinde Amazon’un bulut bilişim biriminde yavaşlamanın devam etmesi sebebiyle bir miktar geri çekildi ve güne 29.500$ seviyelerinden başladı. Ethereum ise 1900$’ın üzerine yükselerek 1915$ seviyelerinden alıcı buluyor.

Diğer taraftan dünün önemli kritik verisi olan ABD ilk çeyrek büyümesi %1,1 ile %1,9'luk beklentilerin altında açıklanırken, haftalık işsizlik maaşı başvuruları 230 bin ile 248 bin beklentisinin altında gerçekleşmiş oldu. Veri öncesi 28.800$ bölgesinde fiyatlanan Bitcoin, verinin açıklanması sonrası bir miktar dalgalansa da FED’in haziran ayından sonra daha fazla sıkılaşmaya gidemeyebileceği beklentisiyle toparlanarak 30.000$’a kadar bir yükseliş kaydetti.

Haftayı kapatmaya hazırlanırken, geçen hafta yaşadığı kayıpları telafi eden ve %7 civarında değer kazanımıyla hafta sonuna girmeye hazırlanan kripto para piyasası 1,175 trilyon dolarlık değere ulaştı. Bu değer kısa vadede önemli bir destek seviyesi olan 1,15 trilyon doların üzerinde bulunuyor. Piyasaya yeni para girişinin gerçekleştiğini ve olumlu gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Makro tarafta bugün kripto para piyasasını etkileyebilecek gelişmeler ise yine ABD’den gelecek ve kişisel harcamalar ile Michigan tüketici güven endeksi verileri açıklanacak. Büyümenin son dönemde güç kaybettiği ve bir resesyonun içerisinde bulunabileceğimizin sinyalini verebilecek olan bu veriler piyasa üzerinde oynaklığa sebep olabilir.

Son olarak dünkü güçlü yükselişe eşlik eden ve en çok kazandıran kripto paralar Cronos, Lambda, Solana ve Bitcoin olarak öne çıktı.

 

 

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

 

Bitcoin, dünü %3.7’lik bir yükselişle kapattı. Yeni güne yeşil mumla başlayan Bitcoin, bu sabah saatlerinde 29.490$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Tekrar 50 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde olan ve günlük kapanış yapan Bitcoin şimdilik pozitif gözüküyor. Aynı zamanda üç gündür uzun süre boyunca hareketlilik gösterdiği yükselen kanalı test ediyor.

Bitcoin için olası yukarı yönlü harekette tekrar kanala dahil olması beklenebilir. Bunun için ilk olarak kanalın alt bandı olan 29.560$ direncin kırılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde bir sonraki direnç seviyesi 29.800$ ve 30.150$ seviyeleri karşılanabilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 29.300$ seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması halinde 28.535$ ardından da 28.285$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

 

 

AVAX TEKNİK ANALİZ

 

Avax, düşen majör trendi geçtiğimiz haftalarda kırmasına rağmen tutunamayarak tekrar düşen majör trendin altında 17.78$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Avax için olası yukarı yönlü hareketliliğin devamında ilk olarak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 17.90$ seviyesini kırması beklenebilir. Bu seviyenin kırılması halinde 18.16$ ardından da oldukça kritik direnç seviyesi olan 18.40$ seviyesine kadar bir yükseliş gözlemlenebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 16.98$ ve 16.70$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması ve kalıcılık sağlaması halinde 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 16.06$ seviyesine kadar bir geri çekilme görülebilir.

AdminAdmin