EKONOMİ
Giriş Tarihi : 29-11-2022 12:25

Bitcoin fiyatlamasında Çin etkisi

Bitcoin fiyatlamasında Çin etkisi

Bitcoin fiyatlamasında Çin etkisi

 

“Çin bu hafta da piyasalar üzerinde belirleyici rol oynayacak gibi duruyor” sözleri ile gelişmelerin özetini yapan Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, dünün önemli konularının piyasalara etkilerini değerlendirdi.

 

Haberler

  • Uzun süredir zor günler geçiren BlockFi, iflas başvurusunda bulundu ve ardından eski FTX CEO’su SBF’ye dava açtı. BlockFi, nakit durumunu güçlendirmek için 240 milyon dolarlık kripto parayı sattığını bildirdi.
  • 10 trilyon dolarlık varlıkları yöneten Fidelity, bireysel yatırımcılara kripto para alım satım hizmeti sunmaya başladı.
  • Avrupa Komisyonu, 7 Aralık'ta yeni kripto vergi taslağını kabul etmeye hazırlanıyor.
  • Fed Üyesi Williams, kısıtlayıcı para politikasının sürmesi gerektiğini ve 2024’te faizlerin düşebileceğini söyledi.

 

Piyasa notları

Amerika’da hisse senedi piyasaları, Çin’de ortaya çıkan Covid protestoları endişeleri ve bazı bölgesel FED başkanlarının şahin tonlu konuşmaları nedeniyle düşüşle kapandı. Bölgesel FED başkanlarının ortak söylemi enflasyonu düşürmek için daha yapacak çok şeyleri olduğu, faizlerin daha yukarıya çıkması gerektiği ve piyasaların bunu henüz yeterince fiyatlamadığı yönünde oldu.

Euro Bölgesi (EB) hisse senedi endeksleri ise güne Çin etkisi ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın “Enflasyonda tepe noktasının görüldüğüne dair ikna edici bir veri bulunmuyor” ifadesinin etkisiyle günü düşüşlerle kapattı.

Yeni günde ise vadeli piyasalarda nispeten iyimser bir hava mevcut. Avrupa günü pozitif açarken Amerika vadeli piyasaları da hafif alıcılı seyrediyor.

Amerika’da açıklanacak makro verilerle birlikte Çin bu hafta da gündemi belirlemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kripto para piyasasında dün 16.000$’a kadar gerileyen Bitcoin, bugün dünkü kayıplarını telafi ederek 16.500$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Ethereum ise 1200$ seviyesini korumaya devam ediyor.

 

29 KASIM BITCOIN TEKNİK ANALİZ

 

İki haftadır yatay negatif bant içerisinde hareketini sürdüren Bitcoin, dün Çin’de rekor kıran vaka sayısı sonrası başlayan Covid protestoları sebebiyle kanalın orta bandı olan 16.000$’a kadar gerileme kaydetti. Yeni günde ise hafif alıcılı seyreden ve dün verdiklerini geri alan Bitcoin şu anda 16.500$ seviyelerinde fiyatlanıyor. 4 saatlik grafikte MA 50’nin hemen altında yer alan Bitcoin için ilk destek seviyeleri 16.000$ ve 15.700$ seviyeleri olarak görünüyor. Yukarıda ise 17.000$ ilk aşılması gereken seviye konumunda bulunuyor.

 

29 KASIM FIRO TEKNİK ANALİZ

FTX krizinin ardından Bitcoin ve birçok kripto para yatay negatif bir bant oluştururken FIRO yükselen bir trend oluşturmuş durumda. Üç haftalık süre içerisinde dip seviyeden %50 yükselmeyi başaran FIRO, hafta sonu 2$ bölgesini test etse de başarılı olamadı. Ancak yükselen kanal üzerindeki fiyat oluşumu devam ediyor. Şu anda 1,82$ seviyelerinde bulunan FIRO için ilk ulaşılması gereken seviye yeniden 2$ seviyeleri diyebiliriz. Aşağıda ise 1.7$ bölgesi destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

AdminAdmin