GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 11:48

Bitcoin ne yapacak?

Bitcoin ne yapacak?

“FED’in faiz kararı bugün açıklanacağı için piyasalarda volatilitenin yüksek olması bekleniyor. Bitcoin güne 28200$ seviyesinde alıcı buluyor. Olası yukarı yönlü bir harekette 28280$ direncini tekrar test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 29350$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz piyasalarda FED faiz kararının beklendiği günde piyasaları değerlendirdi.

 

ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizlerinin çözümü için atılan adımlardan sonra endişelerin hafiflemesiyle küresel piyasalardaki toparlanma dün de devam etti. ABD hisse senedi piyasalarında dün pozitif kapanışlar mevcuttu. Kripto piyasası da görece pozitif bir gün geride bırakırken yeni günün sabah saatlerinde Bitcoin 28200$ seviyelerinde, Ethereum da önemli destek seviyesi olan 1720$’ın üzerinde 1790$ seviyelerinden alıcı buluyor. Sabah saatlerinde vadeli endekslere bakıldığında karışık bir görünüm hakimken, kriptolarda da paralel bir hareketlilik olduğu söylenebilir. Kripto piyasasının toplam değeri dün gelen yükselişlerle birlikte psikolojik direnç olan 1 trilyon doların üzerinde 1,15 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %47,2, Ethereum dominasyonu ise %19,0 seviyelerinde.

Bugün piyasaların dört gözle beklediği Fed faiz kararı TSİ 21:00’da açıklanacak. Fed, son toplantısında politika faizini 25 bps artırarak %4,50-%4,75 bandına çekmişti. Son zamanlarda yaşanan bankacılık krizleriyle belirsizlikler artmıştı, ancak yine de faiz artış beklentisi bugün sabah saatlerinde %87 oranında 25bps’lık artış olarak öne çıktı. Faiz kararıyla birlikte Fed, makro projeksiyonlarını da yayınlayacak. Son olarak Fed’in faiz kararı sonrasında TSİ 21:30’da gözler Powell’ın konuşmasına çevrilecek ve vereceği mesajlar takip edilecek. Piyasalarda yüksek volatiliteli bir gün olması bekleniyor.

 

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Bitcoin, güne yatay pozitif hareketle başlayarak sabah saatlerinde 28200$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Yükselen kanalın üzerinde kalıcılık sağlaması oldukça pozitif görünümü destekliyor fakat volatilitenin yüksek olacağı bir günde dikkatli olmakta fayda var. Olası yukarı yönlü bir harekette 28280$ direncini tekrar test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 29350$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise önemli ve ilk destek seviyesi olan 26700$ ve 26760$ seviyelerine tutunması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması halinde 25250$ seviyesine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

 

XRP TEKNİK ANALİZ

 

XRP, dün altcoinler arasından sıyrılıp %32 civarında bir artış göstererek yükselen kanalın üst bandını kırdı. Bugün sabah saatlerinde ise 0.4614$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Dün yaşanan yükselişiyle birlikte 50 ve 200 günlük hareketli ortalama seviyesini kıran XRP için pozitif bir görünüm hakim.

Yükseliş ardından güne kırmızı mumla başlayan XRP için 0.4590$ üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Bu seviyenin kırılmasıyla olası aşağı yönlü hareketliliğin devamında 0.4291$ kritik destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

0.4590$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde olası yukarı yönlü bir harekette 0.4750$ ardından da dün test ettiği 0.4929$ seviyesini tekrar test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması 0.5035$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.

AdminAdmin