Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitcoin tekrar 27.000$’ın üzerinde

Bitcoin tekrar 27.000$’ın üzerinde

admin admin -

 

SEC, BlackRock, Valkyrie ve Bitwise’ın spot bitcoin ETF’lerini bir kez daha erteledi ve devam eden inceleme süreçlerine belirgin ek gecikmeler yaşanacağını söyledi. Erteleme kararının etkilerinden birisi de ABD hükümetinin kapanmasına ilişkin ihtimalin devam etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte kongrenin mali bütçede anlaşma sağlayamaması sebebiyle SEC gibi birçok federal kurumu işlevsiz hale getiriyor.

Makro gündemde ise dün yoğun veri akışı mevcuttu. ABD’de haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklenti altında 204 bin kişi olarak gerçekleşirken, işgücü piyasasındaki güçlü seyrin devam ettiğine işaret etti. Aynı zamanda ülkede büyüme ikinci çeyrek nihai büyüme verisi %2,1 olarak gerçekleşti. Ayrıca FED’in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği yıllıklandırılmış PCE verisi 2021 yılından bu yana en düşük seviyesini kaydetti ve enflasyonist baskıların hafiflediğini işaret etti. Veri seti ardından Powell konuşma yaptı, ekonomi ve faiz politikası ile ilgili yorum yapmamasıyla birlikte piyasalarda olumlu bir hava hakimdi.

Kritik direnç seviyesini dünkü yükselişle kıran Bitcoin anlık olarak pozitif bir bölgede fiyatlanıyor. Güne yeşil mum ile başlayan Bitcoin, daha önce hareketlilik gösterdiği kanalın içerisine dahil oldu. Yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 27.470$ ve 27.990$ seviyeleri direnç olarak çalışabilir. Negatif bir hareketlilikte ise 26.820$ ilk kritik destek konumunu koruyor. Yeni günde lider altcoin Ethereum ile birlikte diğer altcoinlerde de pozitif bir seyir hakim. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan JST %27’lik yükselişle liderliği alırken, %18 artışla FRONT ikinci ve %13’lük hareketiyle onu takip eden IOST ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.   

 

Just (JST) Teknik Analiz

Bir yılı aşkın bir süredir düşen bir kanal içerisinde hareketlilik gösteren Jst, yeni güne %20’yi aşan pozitif hareketle başlayarak anlık olarak 0.02815$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Bu hareketle düşen kanalın üst bandını kıran Jst için 0.02715$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde sırasıyla 0.02835$ ardından da 0.03073$ seviyeleri test edilebilir. Olası aşağı yönlü bir hareketlilikte ise 0.02648$ ve 0.02517$ destek olarak çalışabilir.

 

Frontier (FRONT) Teknik Analiz

İki haftada yaklaşık %350 üzerinde bir artış gösteren Front, geçtiğimiz gün %33’lük düşüşü ardından son 24 saat içerisinde %10’u aşkın toparlanma yaşadı. Bununla birlikte 0.3918$ seviyelerinde hareketlilik gösteren Front için olası aşağı yönlü bir hareketlilikte 0.3857$ ve 0.3293$ kritik destek seviyeleri olarak çalışabilir. Yukarı yönlü hareketlilikte ise 0.4446$ ve 0.5157$ seviyeleri direnç konumunda olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir