KRİPTO PARA
Giriş Tarihi : 24-05-2023 12:33

Kriptolarda da gündem FOMC tutanakları

“FOMC toplantısının tutanaklarının açıklaması öncesinde dün güne %2,5 yükselişle başlayan kripto paralar tüm aldıklarını bugün geri vererek başladı. Yeni günde Bitcoin 26.750$ seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum 1.820$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Piyasanın toplam değeri ise 1,08 trilyon civarında.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz gelişmeleri değerlendirdi.

Kriptolarda da gündem FOMC tutanakları

 

Makro gündemin bir numaralı konusu olan “borç tavanı”nda bir ilerleme kaydedilememesinden dolayı küresel risk iştahında baskı devam ediyor. Olası temerrüt riskine karşı güvenli liman arayan yatırımcılar için dün Bitcoin ve altına yönelime neden olsa da bu sabah ibre tersine dönmüş gözüküyor.

ABD borsaları, bugün açıklanacak olan ve FED'in düşüncesini ortaya koyacak son FOMC toplantısının tutanakları öncesinde dünü %1’in üzerinde satışlarla tamamlarken, kripto piyasası da bu düşüşlere eşlik etti. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri tekrar 1,08 trilyon dolar seviyesine gerilerken, altcoinlerde de %2-%3 civarında geri çekilmeler mevcut. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan ARPA %46, KEY %30 ve BEL %15 civarında çift haneli kazançlarla günün en çok yükselen altcoinleri olarak öne çıkıyor.

Son dönemde kripto para endüstrisinde AB’nin MiCA yasası ardından Hong Kong’un bireysel yatırımcılar için kripto ticaretini onaylayan yasa gibi regülasyon adımlarından sonra Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü’nün (IOSCO) çağrısı gündeme geldi. Kripto paraların, doğası gereği çok benzer oldukları için hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel finansal varlıklarla aynı şekilde ele alınması gerektiğini iddia eden bir bildiri yayınlayan IOSCO, 18 temel tavsiyenin yer aldığı bildiride ülkelerin kripto endüstrisi için düzenleyici politikalar geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Kripto regülasyonlarının sıkça konuşulduğu şu süreçte henüz piyasa etkilerini görmesek de ilerleyen süreçte piyasaları olumlu etkilemesini bekliyoruz.

 

 

BITCOIN TEKNİK ANALİZ   

 

Yaklaşık 2 haftadır 26.700$ ve 27.470$ bandı arasında dalgalanarak bu seviyelerin dışına çıkmayan Bitcoin, 26.400$-26.762$ aralığında bulunan yeşil banttan tepki alarak bu sabah saatlerinde 26.750$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Hacimsiz günlerini geride bırakamayan Bitcoin hala yön belirleyebilmiş değil. Olası aşağı yönlü bir harekette 26.400$-26.762$ yeşil bant aralığı oldukça önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu bant aralığından destek bulamaması halinde ilk olarak 25.810$ ardından da 25.240$ seviyelerine kadar sert geri çekilmeleri beraberinde getirebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette 26.762$ üzerinde günlük kapanışlar yapması ve 27.470$ seviyesini tekrar test etmesi beklenebilir.

   

 

ARPA TEKNİK ANALİZ   

Arpa, kripto piyasasındaki yatay seyre rağmen 6. gününde de yükselişine devam ederek %77 civarında artış gösterse de geri çekilmelerle anlık %46’lık karla bu sabah saatlerinde 0.09219$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Hızlı bir yükseliş gösteren Arpa için destek ve direnç seviyelerini takip etmek oldukça önemli olacaktır. Olası yukarı yönlü bir harekette 0.09476$ ardından da 0.11475$ seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak karşılanabilir. Bu seviyelerin kırılması halinde test ettiği en yüksek seviye olan 0.12048$ seviyelerine kadar bir yükseliş tekrar görülebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 0.08560$ ilk önemli destek seviyesi olurken bu seviyenin kırılması ile 0.08161$ ve 0.073351$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

AdminAdmin