SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:10

Şeker İsteğini Kırmanın En Şifalı Yolu Nedir?

Şeker İsteğini Kırmanın En Şifalı Yolu Nedir?

Şeker İsteğini Kırmanın En Şifalı Yolu Nedir? Şeker Tüketirken Son Derece Dikkat!

Beslenme Danışmanı Yasemin Özen İpek konu hakkında bilgiler verdi.

Her gün yoksunluğa girmiş gibi şeker mi tüketmek istiyorsunuz? Şeker tüketmediğiniz zaman mutsuz musunuz? Dikkat edilecekler şöyle;

· Vücudunuzda alkali mineraller azalmış ve bedeninizin asit oranı yükselmiş ve bedeninizde magnezyum ve potasyum eksik demektir beslenmenize;

· Koyu yeşil yapraklı sebzeler

· Brokoli

· Çiğ kakao

· Çiğ fındık, fıstık ve tohumlar

· Avokado

· Kinoa

Eklemeniz gerekmektedir.

Ayrıca maalesef sebze ve meyveler eski besleyiciliğinde olmadığından kan değerlerinize baktırıp hekiminizin önereceği takviyeleri kullanmanızı tavsiye edilir.

Not; Yapılan bilimsel çalışmalarda 1948 yılında yetişen ıspanağa eş değer miktarda vitamin alabilmek için 2010 yılında yetişen ıspanaktan tam olarak 60 porsiyon yemek gerekiyor. Bu sebeple kan tahlillerinizi ihmal etmemelisiniz.

Şeker Krizleri İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Baharat kullanmanıza özen gösterilmelidir. Zerdeçal, zencefil ve tarçın yemeklerinize sadece tat vermez aynı zamanda kan şekerinizi de düzenlemeye yardımcı olur. Yağ kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle kuruyemiş, tohumlar, avokado ve saf zeytinyağı doygunluk verir ve kan şekerinizi düzenler. Bazı yiyecekler açlığınızı tetiklemektedir. Yediklerinizin liften zengin olması tokluk sürecinizi uzatarak, şekerinizi dengeleyecektir. (yeşil yapraklı sebzeler tam bir lif kaynağıdır )

Krom açısından zengin besinlerle beslenmek şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır. Krom içeriği yüksek sebzeler; brokoli, soğa, taze fasulye, domates, marul, tatlı patatestir.

Çinko değeri yüksek besinlerle beslenmek şeker krizlerinizin önüne geçecektir. Çinko içeriği yüksek sebzeler; ıspanak, nohut, kabak çekirdeğidir.

Market alışverişlerinizde dikkat etmeli muhakkak ürünlerin etiketini okumalısınız. Şeker içermez denilen bir çok üründe yapay şeker bulunmaktadır. Şekerden daha masum görünen kimyasal şekerler de kan şekeri dengesizlikleri ile birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Her açlık hissettiğinizde ne son ne zaman su içtiğinizi hatırlayın, susuzluk ve açlık hormonu sizi yanılmak için sabırsızlanıyor unutmayın. Su içmek açlık hormonunu susturmaya yardımcıdır, burada bahsedilen açlık duygusal açlıktır. Yemeklerden 30 dk önce su içmek bedeniniz için tam bir şifadır. Su hüclerinizin yenilenmesinde son derece önemlidir.

Şeker krizlerinizi coşturan en önemli bir unsurda uykudur. Gece tam bir verimle uyuyamadığınızda, ertesi güne yorgun ve stresli başlayarak yeme ataklarınızı zenin hale getirmiş olursunuz. Uykudan önce yapacağınız sessiz bir kendini dinlendirme (mediyasyon) uykuya geçişinizi kolaylaştıracaktır.

Not ; yukarıda yazılan besinler hekimi tarafından tanı konulmuş rahatsızlığı olanlar için değildir. Kullanacağınız ilaçlar ve besin etkileşimlerine dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 

AdminAdmin