GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 15:59   Güncelleme : 17-12-2022 00:12

SEO Ajansı Seçiminde Hataya Düşmemek Adına Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO Ajansı Seçiminde Hataya Düşmemek Adına Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO Ajansı Seçiminde Hataya Düşmemek Adına Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO; bir internet sitesinin kaderini belirleyebilir. Markalar; hedef kitlelerine ulaşmak ve daha çok ürün – hizmet satışı yapabilmek adına çareler ararlar. Zorlaşan rekabet şartlarına ayak uydurmaları bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Web sitesi; hedef kitleye ulaşmak isteyen markalar adına olmazsa olmazdır. Fakat, iş; yalnızca internet sitesi ile bitmez. Söz konusu sitenin bilhassa Google arama sonuçlarında en üst sıralarda olması gereklidir. Bu noktada, SEO çalışmalarının önemi ortaya çıkar.

SEO; arama motoru optimizasyonu olarak Türkçeye çevrilebilecek bir kavram olmakla beraber sektöre aşina olanların da bildiği üzere siteyi Google arama sonuçlarında üst sıralara taşımak adına yapılan birtakım çalışmalardır. SEO çalışmaları; bilgisiz ve deneyimsiz olan kişiler tarafından gerçekleştirildiği takdirde hiçbir işe yaramaz. Bir başka deyişle, SEO konusunda uzman bir Seo ajansı ile çalışılmalıdır.

SEO Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

SEO’nun bilhassa 2010’lu yıllarla beraber popüler olmasıyla beraber ortaya SEO konusunda uzman olduğunu iddia eden kişi ve kurumlar çıktı. Fakat, SEO; birkaç seminer ve basit bir sertifika ile öğrenebilecek türden çalışmalardan ibaret değildir. SEO ajansı bünyesinde hizmet veren kişilerin bu konuyu en ince ayrıntılarına kadar bilmeleri şarttır. Ayrıca, deneyimleri de en üst seviyede olmalıdır. Bunun yanı sıra, SEO ajansı seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, SEO ajansına deneyimleri sorulmalıdır. Geçmişte başarılı işler yapan ve bu işleri de kanıtlayabilen bir ajanstan hizmet alınmalıdır. Bunun yanı sıra, ajansın hangi firmalar ile çalıştığı da muhakkak öğrenilmelidir.
  • SEO ajanslarının her birisinin hizmet kalitesi aynı değildir. Bazıları tüm işleri kendi ekibine yaptırır. Fakat, yeterince kurumsal olmayanları işlerine dışarıdan birilerine yaptırabilir. Bu noktada, SEO ajansının hangi işleri dışarıdan birilerine yaptırdığı ve bu kişi ya da kurumların yetkin olup olmadıkları da muhakkak sorgulanmalıdır.
  • Seo ajansı; müşterisiyle etkili bir şekilde iletişim kurabilmelidir. Müşterisinin beklentilerini anlamalıdır. Hatta, müşterisinden birtakım bilgi ve veriler istemesi de gereklidir. Bu noktada, SEO ajansının istemiş olduğu bilgilerin ne olduğu ve ajansın ne sıklıkla bilgi isteyeceği de muhakkak öğrenilmelidir.
  • SEO; kısa sürede olumlu sonuç veren çalışmalar arasında gösterilmez. Bu noktada, bazı SEO ajansları; müşteri çekebilmek adına çalışmaların en kısa sürede işe yarayacağını iddia eder. Bu tür vaatlerde bulunan ajanslardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Gerçekçi hedefleri bulunan ve müşterisini bilhassa raporlar ile süreç hakkında bilgilendiren SEO ajansları tercih edilmelidir.
  • Anahtar kelime seçimi; SEO sürecinin olmazsa olmaz detaylarından birisidir. Bu noktada, SEO ajansının anahtar kelime seçiminde ne tür stratejiler uyguladığı dikkate alınmalıdır. Ayrıca, SEO ajansının hizmet verdiği markanın yapmış olduğu işi analiz etmesi şarttır. Sitedeki eksikler üzerine yoğunlaşan bir strateji izlemelidir.
AdminAdmin