SPOR
Giriş Tarihi : 30-10-2022 21:06

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Sivasspor Farkla Kazandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Sivasspor Farkla Kazandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Sivasspor Farkla Kazandı

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. haftasında Cluj'u konuk edecek.

 Antrenör Rıza Çalımbay, Ali Şasal Vural, Murat Paluli, Goutas, Caner, Uğur, Kader Keita, Hakan, Dia Saba, N'Jie, Erdoğan, Yatabare bunlardan 11'ini tercih etti.

 Cluj, maça Scuffet, Manea, Matias, Kolinger, Mário Camora, Boateng, Muhar, Cvek, Deac, Roger, Janga olmak üzere 11 oyuncuyla başladı. 1xbet adresi

 İlk noktalanmamış kısım 22'den sonra. Sivasspor, 1 dakikada Mustafa Yatabere ile bir power play golü kaydetti. Hakan Arslan'ın ortasını sağ kanattan tamamlayan Yatabere, Sivasspor'u öne geçirdi.

 İlk yarının geri kalanında Sivasspor üstünlüğünü korumayı başardı ve tura 1:0 ulaştı. İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişikliği ile başladı. Sivasspor'a Uğur Çiftç yerine Max Gradel getirildikten sonra Cluj'da Denis Kolinger'in yerine Andre Burca getirildi. Mücadelenin son yarım saatinde

 Sivasspor'un 1-0'lık üstünlüğü kaydedilirken, 65. maçı kırmızı beyazlılar 2-0'a getirdi. Penaltı atışlarında Max Gradel'in şutu defansa çarpıp ağlara gitti ve Sivasspor iki farklı avantaj elde etti.

 Karşılaşmanın 73. dakikasında  Sivasspor, Mustafa Yatabere'nin golüyle farkı üçe çıkardı. Yatabere, Saba'nın şutunu hızlı bir atakla takımının üçüncü ve ikinci golü için bitirdi. Kalan periyotta

 Sivasspor üstünlüğünü korumayı başardı ve galibiyetle sahadan ayrıldı ve puanını 10'a yükselterek gruptan çıkmalarını garantiledi.  UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son haftasında konuk olarak Slavia Prag'ı ziyaret eden Sivasspor, maçtan mağlubiyet almadan çıkmadığı takdirde grubunu lider olarak tamamlayacak.

 Opta'ya göre, sonuç Sivasspor'un Avrupa Kupası'ndaki en etkileyici galibiyeti oldu.

 Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor maçının ardından bir değişiklik yaptı.

 Rıza Çalımbay, ilk turda Trabzonspor'a 1-0 yenildikleri maçta ismini verdiği Keita Charisis'in yerini aldı. Sivasspor'daki Leke James sakatlığı nedeniyle milli takıma katılamadı.

 CFR Cluj, yine sakatlanan Debeljuh ve cezalı Yeboah maçına katılamadı.

 

AdminAdmin