Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni günde Ethereum 1.590 usd, Bitcoin 27.700 usd seviyelerinde alıcı buluyor

Yeni günde Ethereum 1.590 usd, Bitcoin 27.700 usd seviyelerinde alıcı buluyor

admin admin -

Yeni günde Ethereum 1.590$, Bitcoin 27.700$ seviyelerinde alıcı buluyor

 

“Ethereum Foundation’ın dün, 1.611$ seviyesinden 2,74 milyon USDC karşılığında 1.700 Ethereum satmasının ardından Ethereum, %5 düşüş yaşadı. Kritik 1.546$ seviyelerinden toparlanan Ethereum, yeni günde 1.590$ seviyelerinden alıcı buluyor. Jeopolitik gelişmeler karşısında sağlam duran lider kripto para birimi Bitcoin ise yeni günde 27.700$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Kripto piyasasının toplam değeri 1,05 trilyon dolar civarında.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Son bir aydır olumlu bir fiyatlama içerisinde bulunan ve iki ayın en yüksek seviyelerini test etmeye hazırlanan Bitcoin, cumartesi gününden bu yana İsrail-Filistin arasındaki çatışma ortamına rağmen sağlam duruşuyla dikkat çekmişti. Bitcoin, dün küresel piyasalardaki baskılara dayanamadı ve bir miktar geri çekildi. Ancak yine de jeopolitik ve siyasi gerginliği son yıllarda birçok kez test eden ve buna karşı artık belli bir güç kazanan Bitcoin görece iyimser fiyatlamasını hala devam ettiriyor. 

Dün açıklanan Coinshares verilerine göre ise son iki haftada dijital varlık yatırım ürünlerine toplam 78 milyon doları giriş oldu. Geçtiğimiz hafta, ABD’de vadeli işlemlere dayalı 6 ETF’nin piyasaya sürülmesinin ardından yeni ETF’ler ilk hafta 10 milyon doların biraz altında bir ilgi gördü. Özellikle ilk hafta 1 milyar doları gören vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’lerinin lansmanına kıyasla, ılımlı bir iştaha işaret verdi. Bu durum muhtemelen şu anda dijital varlıklara yönelik yatırımcı iştahının zayıf olmasından kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Altcoinler arasında Solana’ya ise Mart 2022’den bu yana 24 milyon dolar giriş gözlemle tercih edilen altcoin olmaya devam etti.

Zincir üstü veriler incelendiğinde ise kripto borsalarında bulunan Bitcoin bakiyesi Mart 2018’de görülen seviyelere kadar geriledi. Borsalardan soğuk cüzdanlara çekilen Bitcoin’ler genellikle kısa vade alım-satımdan ziyade uzun vadeli elinde tutmak isteyen yatırımcılar tarafından gerçekleştirilir. Borsalarda bulunan az miktarda Bitcoin satış baskılarını engellerken genellikle fiyatındaki değere olan inancın arttığının da bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. 

Genel olarak kripto piyasasının toplam değeri 1,05 trilyon dolar üzerinde hareketlilik gösterirken, piyasa genelinde kısmen pozitif bir seyir hakim. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan STRAX %17’lik yükselişle liderliği alırken, %7 artışla XTZ ikinci ve %5’lik hareketiyle onu takip eden DATA ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.   

 

ETHEREUM (ETH)

 Ethereum, dün gelen haber akışıyla kritik destek seviyesi olan 1.547$ seviyesine iğne attı. Bu seviyeden hızla toparlanan Ethereum, düşen kanal içerisinde hareketliliğine devam ediyor. Olası negatif havanın devam etmesi halinde tekrar 1.547$ seviyesini test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve altında kalıcılık sağlaması halinde 1.367$ seviyelerine kadar sert geri çekilmeler görülebilir. Olası yukarı yönlü bir harekette ise 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1.627$ aşması önemli olacaktır. Ardından da 1.657$ seviyesi direnç konumunda olmaya devam ediyor.

 

STRAX (STRAX)

Dün olduğu gibi bugün de en çok yükselen kripto paraların arasında başı çeken STRAX, ­üç gündür oldukça hareketli günler geçiriyor. Özellikle golden cross (altın haç) dediğimiz 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı doğru kestiği ve genel görünümde pozitifliğe işaret eden bir fiyatlamaya geçmesinin ardından hacim kazanan STRAX, şu anda 0,69$ seviyelerinden alıcı buluyor. 0,86$’ı test eden ve üç günde %90’ı aşan bir yükseliş performansı gösteren STRAX, yeni günde de en çok kazandıran kripto para olmayı başardı. Son bir yılda birçok kez direnç bölgesi olarak çalışan 0,7$ bölgesinde istikrar kazanması halinde STRAX için bir sonraki hedef seviyeler 0,78$ ve 0,86$ olabilir. Olası aşağı yönlü harekette ise 0,6$ destek bölgesi konumunda yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir