Türkiye Kripto Para Piyasası Veri Sağlayıcısı 21 Milyon Nedir?

EKONOMİ - 26-09-2022 15:49 280 kez okundu.

Türkiye Kripto Para Piyasası Veri Sağlayıcısı 21 Milyon Nedir?

Türkiye Kripto Para Piyasası Veri Sağlayıcısı 21 Milyon Nedir?

 

Türkiye kripto para yatırımı konusunda oldukça üst sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla TL bazında kripto para işlemlerinin de oldukça yoğun olduğu görülüyor. Bu noktada Türk kripto para borsalarının ve bu borsalarda yer alan kripto para birimlerinin aynı anda takip edilebilmesi önem taşıyor. 21 Milyon’da tam olarak bu konuya çözüm getiren bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

 

21 Milyon Nedir?

 

Adını Bitcoin’in 21 milyon ile sınırlı arzından alan 21 Milyon platformu en temel anlamda Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsaları ve bu platformlarda listelenen kripto para birimleri hakkında canlı bilgileri paylaşan bir veri sağlayıcısı olarak tanımlanabilir.

 

Platformda en çok dikkat çeken özelliklerden biri; kullanıcıların 21 milyon ile Türk kripto para borsalarında yer alan pariteleri görüntüleyebiliyor ve canlı fiyat hareketlerini takip edebiliyor olması. Bu da özellikle farklı borsalarda alım satım yapan yatırımcıların tüm fiyatları bir arada görebilmesi sebebiyle önem taşıyor.

 

Ayrıca 21 Milyon’da fiyatlar Türk Lirası bazında kullanıcılar ile paylaşılıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için önemli kolaylık sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri paylaşımı yapıyor ve bu da TL takibinde çeşitli sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor.

 

21 Milyon’da Türk borsalarında işlem gören kripto paralar ve bunlarla ilgili bilgilerin yanı sıra 1 gün, 7 gün ve 30 günlük sürelerle kazandıran ve kaybettiren kripto paraların verilerine ulaşılabiliyor. Türkiye’deki kripto paralar sekmesinde şu anda 237 adet kripto para bulunuyor. Bu kripto paralar arasında; Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Fantom (FTM) ve Shiba Inu (SHIB) gibi birçok kripto para yer alıyor.

 

21 Milyon Puanı Nedir?

 

Platform, kripto para borsalarına “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlama da yapıyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

 

21 Milyon kullanıcıları gündemi de platform üzerinden takip edebiliyor. Haberler sekmesinden gündem ile ilgili önemli başlıklara ve son dakika gelişmelere ulaşılabilir. Ayrıca yeni yayınlanan haberler ana sayfaya canlı olarak düşüyor.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sakarya'ya 1.2 milyarlık yatırım

Sakarya'ya 1.2 milyarlık yatırım

15-03-2024 - EKONOMİ

Bir Milyondan Fazla İnekten Süt Toplandı

Bir Milyondan Fazla İnekten Süt Toplandı

14-03-2024 - EKONOMİ

deneme bonusu veren siteler 

1xbet