Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitcoin hafta sonuna yatay düzlemde girmeye hazırlanıyor

Bitcoin hafta sonuna yatay düzlemde girmeye hazırlanıyor

admin admin -

 

Dün Japonya Merkez Bankası’nın beklenmedik şekilde getiri eğrisi kontrolünde esnemeye gitmesi küresel piyasalarda oynaklığa sebep oldu. Küresel risk iştahının azalması ile hisse senedi ve tahvil piyasalarında yaşanan geri çekilme kripto paralara da yansıdı. Bitcoin sabah saatlerinde tekrar 29.100$ bölgesinde fiyatlanırken hafta sonuna yatay bir seyir izleyerek giriyor.

Kripto para piyasasında ise son zamanlarda küresel piyasalardan farklı olarak durgunluk göze çarpıyor. Haziran ayı sonu ve Temmuz ayı başlarında 30.000$ bölgesi ve üstüne hızlıca yolculuk başlatan Bitcoin, şu günlerde 30.000$ üzerinde durmakta zorlanıyor. Bunun sonucu olarak da son günlerde piyasada EWR (Exchange Whale Ratio) olarak bilinen ve kripto para piyasalarında borsalara giriş yapan en yüksek 10 girişin toplam girişlere bölünmesi ile elde edilen Balina Borsa Oranı artmaya başladı. 

 

Haziran’da ve Temmuz başında 0,25 olan bu oran son günlerde 0,40’ların üzerine yükselmiş durumda. Bu oranın artması durumunda balinaların kripto para piyasasında aktif olduğu anlamı çıkarılabilir. Elbette tek başına yeterli veya keskinlik ifade eden bir veri olmasa da geçmiş dönemki örneklere bakıldığında balinaların kripto para piyasasındaki aktifliğinin artması; satış riskini tetikleyebilir. Daha önceki verilerle karşılaştırıldığında Balina Borsa Oranı’nın artması ile fiyat düşüşleri arasındaki korelasyonun kuvvetli olması göze çarpıyor. Dolayısıyla yatırımcıların dikkatli olması için önden bir uyarı niteliği taşıdığı da göz ardı edilmemeli. Doğru bir risk yönetimi için kullanılması ve takip edilmesi gereken bir veri olduğunu düşünüyoruz.

Hafta sonuna girerken Bitcoin 29.150$ seviyelerinde fiyatlanırken Ethereum daha istikrarlı şekilde 1860$ düzeyinde alıcı buluyor. Bu durum genele bakıldığında altcoinleri bir miktar baskılarken risk iştahına bağlı olarak bazı altcoinler de öne çıkmış durumda. Cuma günü itibariyle fan tokenler pozitif ayrışırken ACM, IMX, JUVE, CITY, ASR ve VGX günün en çok kazandıran kripto paraları olmayı başardılar. 

 

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz        

 

 

Bitcoin, dün her ne kadar güne pozitif başlasa da geri çekilmelerle destek seviyesi olan 29.080$ seviyelerine kadar geriledi. Bu sabah saatlerinde ise 29.180$ seviyelerinden alıcı buluyor. 

Bitcoin için geri çekilmenin devam etmesi halinde tekrar 29.080$ seviyelerini test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve altında kalıcılık sağlaması halinde 28.780$ seviyelerine kadar geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Dün sabah saatlerinde görülen yükselişle önemli direnç seviyesi olan 29.500$ seviyesini test etse de kıramayan Bitcoin için, olası yukarı yönlü bir harekette ilk ara direnç 50 günlük hareketli ortalama olan 29.430$ ardından da majör direnç 29.500 karşılanabilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlaması görünümü pozitife çevirebilir.

 

 

 

Ethereum (ETH) Teknik Analiz           

 

  

  

Ethereum, yükselen kanal içerisindeki hareketliliğine son verdikten sonra yatay hareketlilik gösteriyor. Bu sabah saatlerinde 1.863$ seviyelerinde fiyatlanan Ethereum, 50 günlük hareketli ortalamanın altında hareketlilik gösteriyor. Negatif bir bölgede olan Ethereum için olumlu senaryoda 1.880$ ardından da 1.885$ seviyelerinin üzerinde tekrar fiyatlanması önemli olacaktır. Kritik direnç seviyesi olan 1.885$ seviyesinin kırılması halinde görünüm pozitife dönebilir.

Olası aşağı yönlü hareketlilikte ise daha önce test edilen 1.844$ tekrar test edilebilir. Bu seviyenin destek olarak çalışmaması haline 1.825$ seviyelerine kadar bir geri çekilme beraberinde gelebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir