Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Ferrari’nin ön kanat çözümü yasal mı?

Ferrari’nin ön kanat çözümü yasal mı?

admin admin -

Ferrari’nin ön kanat çözümü yasal mı?

2023 SF-23 aracını Salı günü piyasaya süren Ferrari, yasaklı bir çözüm olduğuna inanılan şeyi istismar ettikten sonra şimdiden tartışmalara yol açtı.

 SF-23’ün ön kanadı, Mercedes’in geçen yıl yasallığı konusunda şüpheler oluştuğunda kaldırmak zorunda kaldığı akıllıca tasarlanmış ön kanatlarla donatılmıştır. slot siteleri

 Geçen yılki ABD GP’sinde Mercedes, ön çamurluklara hava akışını değiştirecek şekilde yapılandırılmış çıtalar yerleştirdi, ancak teknik düzenlemelerin 3.9.8. Maddesini ihlal ettiği için tasarımı terk etti. Kod

 bu tür bölmelere izin vermesine rağmen, doğrudan aerodinamik bir etki üretmemeleri ve yalnızca “mekanik, yapısal veya ölçüm amaçları” için kullanılmaları gerektiğini belirtir.

 Mercedes, aerodinamik etki ikincil bir sonuç olduğu için tasarımının o sırada haklı olduğunu düşünüyordu.

 teknik direktörü Mike Elliott, “Bence bu bir isyan çünkü kurallar birincil kullanımın mekanik veya ölçüm olduğunu söylüyor. Aerodinamiği ikincil bir fayda olarak kullandık.”

 “Tartışmak isteyip istemediğimize karar verelim. Gerçekten pek bir değeri yok. Detay ilginç görünüyor ama ön kanatta büyük bir detay değil.”

 Mercedes’i çevreleyen tartışma tüm gözleri SF-23’e çevirdi; Aslında, Ferrari’nin kanatlarının da hava akışını teşvik edecek şekilde tasarlandığı görülebilir.

 Ancak kural değişikliği, Ferrari’nin neden bu modelle devam ettiğini açıklıyor.

 Aralık ayı başında yayınlanan revize edilmiş 2023 teknik düzenlemesinin bir parçası olarak FIA, bu tür parçaların mekanik, tasarım veya ölçüm nedenleriyle “esas olarak” olmasını gerektiren önemli bir maddeyi kaldırdı.

 Bu, art arda gelen cepheler arasında “yapısal bir bağlantı” sağladıkları ve katı ölçüm gerekliliklerini karşıladıkları sürece, ne kadar aerodinamik destek sağlarlarsa sağlasınlar ara parçaların artık tamamen yasal olduğu anlamına gelir.

 Mercedes’in bu fikri Çarşamba günü Silverstone’da tanıtılacak olan W14 aracı için tekrar kullanıp kullanmayacağını görmek ilginç olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir