Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kripto piyasasını neler hareketlendirir?

Kripto piyasasını neler hareketlendirir?

admin admin -

Kripto piyasasını neler hareketlendirir?

 

“Kripto para piyasasındaki volatilite her geçen gün azalamaya devam ediyor. Kaiko verileri incelendiğinde kripto piyasasının, 2020 yılından bu zamana görülen en düşük aylık hacimle karşı karşıya olmasının en büyük etkenleri arasında yeni sermaye girişi ve haber akışlarının olmaması yer alıyor. Bununla birlikte yön arayışında olan Bitcoin, dünü %0,03 yükselişle kapatırken yeni güne 29.220$ seviyelerinde başladı. Ethereum ise 1.835$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto piyasasının son 24 saatini değerlendirdi.

 

Yüksek volatil yapısıyla bilinen kripto piyasasının çok büyük kazançlarla beraber kayıplara da neden olduğu biliniyor. Özellikle kurumsal şirketlerin volatil yapısı nedeniyle tercih etmediği kripto piyasasında ilerleyen süreçte düşük volatil yapısı nedeniyle daha çok yatırım aracı olarak tercih edilmeye başlanabilir. Bununla birlikte geçtiğimiz ay Bitcoin ETF başvuru haberleri piyasalarda pozitif hareketliliğine neden olmuştu. Yıl sonuna kadar sonuçlanması beklenen ETF başvurularının onaylamasıyla kripto piyasasına tekrar bahar havası getirebilir.

 

Dün Coinbase kripto borsasının ikinci çeyrek geliri 707,9 milyon dolar olarak rapor edildi. İkinci çeyrek gelir beklentisi olan 631,2 milyon dolar üstünde gelmesindeki en büyük pay, kripto piyasasındaki yükselişlerdi. Ayı piyasasında üst üste 6 kez zarar açıklayan şirket hisseleri yıl içinde iki kat arttı. Ayrıca bu sabah gelen haber akışına göre iki ay önce SEC tarafından dava edilen Coinbase, açılan bu davanın reddini isteyen bir dilekçe sunmaya hazırlanıyor.

 

Gelen bu haber akışları ve bugün ABD’den Türkiye saatiyle 15:30 gelecek olan veriler öncesi kripto piyasasının toplam değeri 1,12 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Yeni günde Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerde kısmen pozitif bir seyir hakimken, son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan YGG %26’lık yükselişle liderliği alırken, %15 artışla MC ikinci ve %14’lük hareketiyle onu takip eden AS Roma Fan Token ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.   

 

Makro gündemde günün en önemli verisi ABD temmuz tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı olarak karşımıza çıkıyor. Tarım dışı istihdam haziranda toplam 209 bin kişi artarken işsizlik oranı ise %3,6’ya gerilemişti. Temmuz ayında tarım dışı istihdamın aylık 200 bin kişi artması, işsizlik oranının ise %3,6 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Beklenti üstü gelen tarım dışı istihdam verisi güçlü istihdamı işaret eder ve piyasalar için olumsuz olması beklenebilir.

 

 

Bitcoin (BTC) Teknik Analiz     

 

Bitcoin, dünü %0,03 yükselişle kapatırken önemli bir desteğin altına sarksa da hızlı toparlanarak yeni güne 29.180$ seviyelerinde başladı. Oldukça hacimsiz ve yatay hareketlilik gösteren Bitcoin’in yön arayışına bugün ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi son verebilir. Düşen kanal içerisindeki hareketliliğine devam eden Bitcoin için olumsuz bir hareketlilikte ilk destek seviyesi olarak 29.080$ karşılanabilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde 28.780$ seviyeleri test etmesi beklenebilir.

Olumlu bir harekette ise ilk olarak kanalın orta bandı olan 29.380$ seviyesinin direnç olarak çalışması beklenebilir. Ardından da kritik 29.500$ bir sonraki direnç seviyesi olarak çalışabilir. 

 

 

 

 

Litecoin (LTC) Teknik Analiz            

  

Litecoin’de iki gün önce gerçekleşen halving sonrası %15’e yakın düşüş yaşayarak 80.50$ seviyelerini test etti. Yeni güne ufak toparlanmalarla başlayan Litecoin 82.92$ seviyelerinden alıcı buluyor.

Halving sonrası yaşanan bu düşüşle birlikte uzun süredir içinde hareketlilik gösterdiği kanalın da altına kıran Litecoin 50 ve 200 günlük hareketli ortalamanın altında olması şimdilik negatif gözüküyor. Olası yukarı yönlü hareketinin devamında ilk olarak 87.60$ seviyesinin üzerinde günlük kapanış yapması önemli olacaktır. Ardından da tekrar kanala dahil olmak için 91.06$ seviyelerinin aşılması kritik olacaktır. Olası aşağı yönlü harekette ise 81.20$ kritik bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde 77.27$ seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir