Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Küresel video oyun ticareti şirketi Xsolla, Asya pazarındaki varlığını büyütüyor

Küresel video oyun ticareti şirketi Xsolla, Asya pazarındaki varlığını büyütüyor

admin admin -

Küresel tahminlere göre yıl sonunda toplam gelirleri 385 milyar dolara yaklaşacak video oyun endüstrisinde önemli bir gelişme yaşandı. ABD merkezli küresel video oyun ticareti şirketi, Tokyo’da açtığı ofisle Asya pazarında genişleme yolculuğunda önemli bir adım attı. Şirket ayrıca, Türkiye’yi de yatırım yapılabilecek ülkeler arasına dahil etti.

 

Küresel video oyun pazarı, özellikle küresel salgını takip eden dönemde değişen eğlence alışkanlıklarıyla dikkate değer bir büyüme ivmesi yakaladı. Statista tarafından yakın dönemde güncellenen küresel video oyun gelirlerinin 2023 sonu itibarıyla 385 milyar dolara yaklaşacağı tahmin edilirken, 1,5 milyara yakın oyuncuya ev sahipliği yaptığı bilinen ve 53 milyar dolarlık bir pazar olan Asya-Pasifik pazarı, küresel şirketlerin ilgi odağı oldu. Bu bağlamda son haberlerden biri de ABD merkezli küresel video oyun ticareti şirketi Xsolla’dan geldi. Bağımsız geliştiricilerden yüksek bütçeli video oyunlara kadar pek çok segmentte video oyun ödemeleri, parasallaştırılması ve kullanıcı yönetimi alanında çözümler geliştiren Xsolla, Tokyo’da açtığı ofisle Asya pazarındaki genişleme stratejisinde önemli bir adım attığını duyurdu. xsolla.pro/japan-expansion

 

Yeni pazarlara yenilikçi hizmetler getiriyor

 

Halihazırda Çin, Kore ve Malezya’da yerleşik varlıklarıyla faaliyet gösterdiklerini ve Tokyo’daki yerel ofis açılışının Asya pazarında genişleme stratejisinin bir parçası olduğunu kaydeden Xsolla CEO’su Chris Hewish, “Bu stratejik hamle, Xsolla’nın küresel ağına fayda sağlayan bölgesel ortaklıklar geliştirme taahhüdünü doğruluyor. Yeni pazarlara yenilikçi hizmetler getirme çabamızın bir parçası olarak gördüğümüz bu haberle, Asya pazarındaki genişleme planımızda önemli bir adım atıyoruz. Tokyo’daki ofisimizde, Japonya’daki büyüyen müşteri tabanına hizmet vermeye, ürün ve çözümlerimizi Japon geliştiriciler için yerelleştirmeye odaklanacağız” dedi.

 

Video oyun içi ödemeler, gelir kanalı geliştirme ve kullanıcı yönetimi alanlarına odaklanan ürünlerinin yanı sıra çok platformlu yayımlama, bulut oyun, dijital dağıtım gibi çözümler de sunan şirketin video oyun endüstrisine özel olarak geliştirdiği ürün ve hizmetleri, 200’ü aşkın coğrafyada, 20’den fazla dilde ve 700’den fazla ödeme yöntemiyle kullanılıyor.

 

“Kendimizi oyun geliştiricilere yardımcı olmaya adadık”

 

Oyun geliştiricilerin, kendi ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümlerle başarıya ulaşmalarına yardımcı olmak için çalıştıklarını kaydeden Chris Hewish, “Tokyo’daki genişlememiz, dünya genelindeki ortaklarımızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan, kapsamlı ve tamamen yerelleştirilmiş hizmet sunmaya yönelik misyonumuz açısından bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Yerel ödeme ortaklıkları, vergi ve düzenlemeler konusundaki bilgi birikimimiz ve yerel desteğimizle uluslararası oyun geliştiricilerin Japon pazarına erişimini kolaylaştırırken, yerel geliştiricilerin işlerini küresel olarak ölçeklendirmesini de destekleyeceğiz. Xsolla olarak kendimizi oyun geliştiricilere yardımcı olmaya, onların diğer pazarlara erişimini güçlendirmeye, küresel video oyun ekonomisini ileri taşımaya adadık” ifadelerini kullandı. 

 

Stratejik partnerliklerle ürün ve hizmetlerini genişletiyor

 

Geçtiğimiz haftalarda üç aylık bir özet paylaştıklarını belirten Xsolla CEO’su Chris Hewish, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Bu özette Tokyo ofisi ve Asya’da genişleme planımızın yanı sıra, yeni stratejik ortaklıklar da açıkladık. Çocukların çevrim içi gizliliği ve kimlik yönetimi çözümlerinde lider sayılan Privacy Vaults Online (PRIVO) ile ortaklık kurarak, ‘ebeveyn kontrolü’ özelliğini devreye alacağız. Böylece ödeme güvenliğini ve kullanıcı korumasını üst seviyeye çıkarmayı, oyun geliştiricilerin doğrudan tüketiciye dağıtım stratejilerini hayata geçirmesini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. xsolla.pro/parental-control

 

Ayrıca, video oyun geliştiricileri için platformlar arası veri odaklı içgörüleri bir araya getirmek için pazarlama teknolojileri geliştiren AppsFlyer ile işbirliğine gittik. xsolla.pro/appsflyer Crypto.com’un ödeme çözümünü 200’den fazla coğrafyada milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan oyun içi ödeme platformumuz Pay Station’a entegre etmek için küresel kripto para platformu Crypto.com ile anlaştık. Xsolla olarak Asya başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda oyun geliştiricilerinin her geçen gün genişleyen küresel oyun pazarı pastasından daha çok pay alması için çalışıyoruz.” xsolla.pro/cryptocom

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir