Borsa Teknik

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Tok Tutan 10 Besin

Tok Tutan 10 Besin

admin admin -

İşte tok tutan 10 besin ve özellikleri:

  1. Yulaf: Lif ve protein bakımından zengin olan yulaf, kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen bir besindir. Yulaf ezmesi, çiğ yulaf veya granola gibi farklı şekillerde tüketilebilir.

  2. Fasulye: Neredeyse her çeşit fasulye yüksek miktarda lif ve protein içerir. Özellikle siyah fasulye ve nohut, tok tutma özellikleriyle bilinirler.

  3. Avokado: Sağlıklı yağlar ve lif içeren avokado, salatalar veya tostların üstünde harika bir tokluk kaynağıdır.

  4. Mercimek: Kalori bakımından düşük ancak protein ve lif açısından zengin olan mercimek, çorbalarda veya salatalarda kullanılabilir ve tokluk hissi sağlar.

  5. Yumurta: Kahvaltıda tüketilen yumurta, protein bakımından zengin olduğu için uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.

  6. Badem: Protein, sağlıklı yağlar ve lif bakımından zengin olan badem, tokluk hissi sağlar. Dikkat edilmesi gereken nokta, badem gibi kuruyemişlerin yüksek kalori içerebileceğidir.

  7. Tam buğday ekmeği: Rafine edilmemiş tam buğday ekmeği, yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.

  8. Yoğurt: Protein ve probiyotik bakımından zengin olan yoğurt, özellikle diğer tok tutan gıdalarla birlikte tüketildiğinde tokluk hissi artar.

  9. Elma: Yüksek lif içeriği nedeniyle elma, tokluk hissi sağlayan bir meyvedir. Kabuğunu da yemek daha fazla lif almaya yardımcı olur.

  10. Somon: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, protein bakımından da zengin olduğu için tokluk hissi sağlar.

Bu besinlerin yanı sıra, sık sık su içmek de tokluk hissini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, yavaş yemek yemek, yiyeceklerin sindirim sürecinin uzamasına ve dolayısıyla daha uzun süre tok kalmaya yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir